MovieDos

Film Management Software

Screenshots
Op deze pagina probeer ik u een impressie te geven van het programma.

MovieDos

Uw film collectie word weergegeven in een lijst. U kunt klikken op een film waarvan u de gegevens wilt laten weergeven of u selecteerd rechts een categorie waarvan u de films wilt laten weergeven. Zoeken kan ook makkelijk met MovieDos, begingewoon eenvoudig rechts bovin met typen van de title en de film word automatisch weergegeven in de lijst. Het programma menu aan de bovenkant, bevat alle functie die u nodig heeft voor het beheren van uw collectie.

Instellingen Wijzigen

Vanaf versie 1.1 heeft MovieDos ook mogelijkheden voor het makkelijk aanpassen van programma instellingen. U kunt instellingen wijzigen omtrent updates, database, cloud storage, netwerk toegang, etc. Alle instellingen van het programma worden weggeschreven naar een *.ini bestand wat u makkelijk kunt kopieëren en opslaan als backup.

Database Update Tool

Er is voor de nieuwe versies van MovieDos ook een speciale database update tool gemaakt waarmee u makkelijk uw database kunt upgraden of downgraden voor nieuwe of oude versies van het MovieDos programma. De update functie zorgt ervoor dat de juiste tabellen en databases worden gemaakt binnen uw film collectie database.

TV Gids

MovieDos heeft ook een ingebouwde TV gids. Met de TV gids kunt u zien welke films vandaag, morgen en overmorgen op tv zijn te zien. De zender en de tijd en datum worden weergegeven. De TV gids is ook op de website beschikbaar om te bekijken.

Tip van de Dag

Een van de nieuwe functies in het programma is de tip van de dag functie. Elke dag word er een andere film geselecteerd als tip van de dag. U kunt de film ook toevoegen aan uw collectie als u denkt deze te willen bekijken. De functie kan ook geheel worden uitgeschakeld.

Film toevoegen aan uw collectie

Een film toevoegen kan heel makkelijk door het drukken op de F2 toets of door het klikken in het menu op Toevoegen > Film Toevoegen. Bij het toevoegen van een film kunt u er voor kiezen de gegevens te laten ophalen via IMDB.com of door de gegevens zelf in te vullen.

Automatische Backup

MovieDos kan automatisch een backup maken van uw database waarin uw film collectie wordt bewaard. U kunt deze backup op elk gewenste moment terugzetten of verwijderen wanneer deze te oud word.

MovieDos Cloud Storage

Cloud storage is een van de nieuwe functies van MovieDos, door gebruik te maken van cloud storage word uw database veilig op een van onze servers opgeslagen waardoor u nooit meer bang hoeft te zijn dat uw database word verwijderd of beschadigd raakt. Login met uw MovieDos account en laat het programma zijn werk doen. Het programma zal uw database automatisch uploaden en downloaden wanneer dit nodig is.

Geavanceerd Zoeken

U kunt ook geavanceerd zoeken naar een film binnen MovieDos. U kunt dan zoeken op alle bekende velden (titel, speeltijd, regiseur, id, etc)

Zoeken op IMDB.com

Met MovieDos kunt u heel gemakkelijk film gegevens downloaden van de IMDB.com website, op deze manier heeft u altijd de meest actuele gegevens en cover afbeelding. U kunt ook de cover afbeelding lokaal laten opslaan zodat u deze kunt gebruiken op uw website of voor andere doeleinden. TV serie gegevens kunnen ook worden gedownload van IMDB.com